Květnové prázdniny jsou na cestě. Možná se už někomu podařilo dostat se ven do přírody a odpočinout si v příjemné společnosti přátel. Pokud však tato událost na vás stále čeká, pak spěcháme, abychom nabídli několik jednoduchých, ale skvělých receptů, které budou v přírodě užitečné.
Na světě není nic chutnějšího než jídlo vařené venku!
1. Grilovaná kuřecí stehna
Složky:
- 8-10 kuřecích stehen
- 2 lžíce citrónové štávy
- 100 ml sójové omáčky
- 1 polévková lžíce bazalky
- černý pepř
- sůl
- rozmarýn
Postup:
Opláchněte stehna a osušte je papírovou utěrkou. Poté nalijte šťávu z citronu a nasypte černý pepř. Přidejte rozmarýn, bazalku, sojovou omáčku a trochu soli. To vše rovnoměrně promíchejte a nechte marinovat s maem 2-3 hodiny. Položte stehna na horký rošt.Pečte až do lehkého opečení, nezapomeňte obracet.
Chcete-li zkontrolovat propečenost, proveďte řez nožem.
2. Jehněčí kebab
Složky:
- 1 kg jehněčího
- 2 lžíce petržele a koriandru
- 3-4 stroužka česneku
- cibule
- 1 feferonka
- sůl
Postup:
Jehněčí, česnek, koriandr, cibuly a feferonku umelte v mlýnku na maso nebo v mixéru a osolte.Připravte mleté maso na stůl, pokud je lepkavé ponechte jej na půl hodiny v ledničce. Vytvářejte malé klobásy o hmotnosti asi 50 ga délce 15 cm, navlékněte je na špízy a vařte na grilu asi 10 minut. Nezapomeňte otáčet minimálně jednou. Při podávání používejte arménský pita chléb, byliny a zeleninu.
Pokračujte ve čtení na další stránce