TOP-5 jednoduchých a chutných pokrmů na ohňi. Vaše květnové volno bude nezapomenutelné!

Květnové prázdniny jsou na cestě. Možná se už někomu podařilo dostat se ven do přírody a odpočinout si v příjemné společnosti přátel. Pokud však tato událost na vás stále čeká, pak spěcháme, abychom nabídli několik jednoduchých, ale skvělých receptů, které budou v přírodě užitečné.

Na světě není nic chutnějšího než jídlo vařené venku!

1. Grilovaná kuřecí stehna

Složky:

  • 8-10 kuřecích stehen
  • 2 lžíce citrónové štávy
  • 100 ml sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce bazalky
  • černý pepř
  • sůl
  • rozmarýn

Postup:

Opláchněte stehna a osušte je papírovou utěrkou. Poté nalijte šťávu z citronu a nasypte černý pepř. Přidejte rozmarýn, bazalku, sojovou omáčku a trochu soli. To vše rovnoměrně promíchejte a nechte marinovat s maem 2-3 hodiny. Položte stehna na horký rošt.Pečte až do lehkého opečení, nezapomeňte obracet.

Chcete-li zkontrolovat propečenost, proveďte řez nožem.

grilovaná kuřecí stehna

2. Jehněčí kebab

Složky:

  • 1 kg jehněčího
  • 2 lžíce petržele a koriandru
  • 3-4 stroužka česneku
  • cibule
  • 1 feferonka
  • sůl

Postup:

Jehněčí, česnek, koriandr, cibuly a feferonku umelte v mlýnku na maso nebo v mixéru a osolte.Připravte mleté ​​maso na stůl, pokud je lepkavé ponechte jej na půl hodiny v ledničce. Vytvářejte malé klobásy o hmotnosti asi 50 ga délce 15 cm, navlékněte je na špízy a vařte na grilu asi 10 minut. Nezapomeňte otáčet minimálně jednou. Při podávání používejte arménský pita chléb, byliny a zeleninu.

kebab


Pokračujte ve čtení na další stránce

Share on facebook
Sdílet na Facebooku

Další zajímavé články

Pečená štika

Jednoduchý a chutný  oběd, který zvládne každý. Manželky a přítelkyně rybářů určitě potvrdí 🙂 SUROVINY: 4 filety ze štiky citronová šťáva sůl 50 g slaniny

Používáme cookies, abychom vám zajistili co nejsnazší použití webu. Budete-li nadále prohlížet náš web, předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.