Každé ráno začínají miliony lidí po celém světě šálkem kávy. Téměř každá země a kultura však má své jedinečné způsoby, jak ji vařit k dokonalosti. Udělali jsme nějaký výzkum a vybrali jsme jen několik z nich – a jsou opravdu fascinující!
Egg coffee (Vietnam)
Základními ingrediencemi jsou vaječný žloutek, kondenzované mléko, cukr a horká káva.
Lapland coffee (Finland)
Před zalitím kávy se do šálku vloží místní druh sýra.
Espresso (Italy)
Klasický recept s přidaným plátkem citronu.
Lagrima (Argentina)
Do pěny mléka se přidá jen několik kapek silné kávy. Může být přesnější jej označit jako „mléko s kávou“ než naopak.
Bonbon coffee (Spain)
Toto espresso, ale s přidaným kondenzovaným mlékem. Smíchání posledně uvedeného s běžným mlékem vytvoří něco zvláštního.
Spiced coffee (Morocco)
Mletá směs koření – včetně sezamových semen, černého pepře a muškátového oříšku – spolu s běžnými kávovými zrny vytváří neobvyklý, ale velmi silný nápoj.
Pokračujte ve čtení na další stránce