Jak ušetřit na mase

  • Odřízněte od trupu nohy a křídla – dostanete 8 kusů, což vám bude stačit na to, abyste dvakrát povečeřeli nebo poobědvali.
  • Nařízněte si prsa, můžete z nich vytvořit řízky a dejte zamrazit. Celkově by vám mělo vyjít 16 kusů.
  • Zbývající maso zbavte kostí a spolu s vepřovým masem ho rozemele v mlýnku na maso. Do poloviny můžete přidat zeleninu a rýži. Vytvořte si holoubata či masové kuličky a nechte je zamrazit.
  • Ze zbylého mletého masa si vytvořte masové knedlíčky do polévky. Také k němu přidejte chléb a strouhané brambory, abyste z nich vyformovali karbanátky.
  • Z kostí si následně uvařte vývar, který rozlijete to skleněných nádob (přibližně 6-7 ks), dejte ho zamrazit a později ho můžete použít na polévky.
  • Jak vidíte, celý postup je velmi jednoduchý! Jde o pohodlný způsob přípravy masa, který vás zbaví každodenních myšlenek o tom, co máte opět připravit na oběd. Jsme přesvědčeni, že je s ním seznámena i vaše matka nebo babička, a pokud ne, uložte si tento článek a podělte se o své zkušenosti!

roasted chicken on top of grill

 

zdroj:mysmezeny.sk
Pokračovat ve čtení