Rozdělení jídla je dnes nejrozumnějším druhem konzumace. Jedná se o oddělené, nemísitelné jídla od produktů s různým chemickým složením, jinými slovy, použití určitých produktů v různých jídlech a v pravidelných intervalech.
V moderním „zmatku“ výživy má přechod na oddělený příjem potravy významný účinek, protože zmírňuje zatížení gastrointestinálního traktu.
Základní pravidla kompatibility potravin
1. Potraviny s vysokým obsahem bílkovin (bílkovin) raději nespotřebovávat u potravin s vysokým obsahem škrobu. To nedělejte, protože tělo nemůže zpracovat bílkoviny a škrob současně. Maso a brambory nelze trávit současně, takže je třeba je okamžitě rozdělit.
2. Také nekombinujte škrobové a kyselé produkty .
3. Nejezte více než jeden druh bílkovin v jednom jídle, protože tělo bude potřebovat hodně energie, aby je mohlo zpracovat. Pokud se omezíte pouze na jeden typ proteinu, můžete ušetřit energii a nebýt unavený.
4. Nejezte proteiny s kyselým ovocem , protože enzym nezbytný pro trávení bílkovin je zničen většinou kyselin, včetně ovocných kyselin.
5. Nemíchejte tuky s proteiny . Tuky narušují sekreci žaludeční šťávy, čímž inhibují trávení bílkovin.
Pokračujte ve čtení na další stránce