Čaj již dlouho získal celosvětové uznání jako jeden z nejvíce osvěžujících nápojů, jaký kdy byl vynalezen – každý milovník čaje za to může snadno ručit. Přesto je jeho jednoduchost klamná: čaj je ve skutečnosti tajemný nápoj, který se páří s nekonečnými možnostmi, které lze vařit mnoha různými způsoby a z různých surovin.
Navrhujem vám, abychom si všichni sedli a připravili si šálek bohatého aromatického čaje – a oslavili jeho rozmanitost s celým světem!
Japan
Čaj Matcha je vyroben z jemně mletých vysoce kvalitních listů zeleného čaje. Velmi se liší od klasického šálku čaje, jak jej známe. Prášek je důkladně rozmíchán v šálku, a pokud je vše hotovo správně, dostanete svěží zelenou směs.
India
Fotografie ukazuje nějaký darjeelingový čaj. Tato odrůda se pěstuje na Vysočině v Indii a na Himalájích.
Great Britain
Britové rádi přidávají mléko do černého čaje, aby získali krémovou texturu a vzhled.
Turkey
Silný čaj se podává v malých skleničkách s kouskem cukru.
Tibet
Tibetský čaj se vyrábí s mlékem, yakovým máslem a solí. Má charismatickou, ale hořkou chuť.
Morocco
Maročané si užívají osvěžující zelený čaj s mátou.
Hong Kong
V Hongkongu lidé přidávají do čaje kondenzované mléko a podávají ho studený nebo s kostkami ledu.
Taiwan
Tento čaj lze podávat horký nebo studený, pokud má nejdůležitější přísadu: koule z tapioky.
USA
Američané mají rádi černý čaj s citronem a cukrem. Pro jemnější texturu lze také přidat jedlou sodu.
Pokračujte ve čtení na další stránce